LaTemporada Lleida ha programat fins al mes de maig 9 espectacles familiars i per a tots els públics que compten amb la col·laboració de la Fundación Ibercaja. El primer arriba al Teatre de la Llotja el proper 4 de gener, a les 18.00 hores. ‘Amour’, amb el segell inconfusible de la companyia Marie de Jongh, compta amb nombrosos reconeixements, entre els quals destaca el Premi Max 2017 al Millor Espectacle Infantil o Familiar i el Premi FETEN 2016 al Millor Espectacle.

Amour. Marie de Jongh. Dissabte, 4 de gener. 18.00 hores. Llotja

Uns nens juguen al país on tot comença. S’afanyen a descobrir el mon tot transformant el seu univers. Imiten els grans, amb gosadia i despreocupació. S’atreveixen a estimar sense saber quin n’és el veritable significat. No dubten a enemistar-se abans, fins i tot, de trobar la paraula odi a les seues butxaques. I, de sobte, han passat més de seixanta anys. Ara, envellits, treuen de les butxaques moltes paraules que cauen com fulles pansides. Saben d’olors, pell, carícies, abandonament, refugi, desig. I, paradoxalment, no dubten a enemistar-se quan ja coneixen el veritable significat d’estimar. Amour és un ambiciós repte que pretén posar en valor el teatre de què poden gaudir conjuntament petits i grans. Teatre d’adults per a canalla i teatre infantil per a adults.

Loops. Engruna Teatre. Dissabte, 25 de gener. 18.00 hores. Escorxador

La Zig i la Zag busquen alguna cosa, els mou la curiositat. L’una porta un pes feixuc a l’esquena. L’altra no porta res llevat d’una capseta al cap en què emmagatzema tot allò que viu. Un joc sobre el pas del temps, un cant a la vida, i a les idees de continuïtat i d’herència. Un espectacle emotiu amb música en directe.

Kàtia. Teatre Nu. Dissabte, 1 de febrer, 18.00 hores. Escorxador

La Kàtia fa la maleta i emprén un viatge, l’aventura de la seua vida, que viurà acompanyada de la seua mare. Trobarà el que busca? Kàtia és un espectacle de teatre visual que ens parla de la necessitat de retrobar-nos amb les nostres arrels.

Baobab. La pera llimonera. Dissabte, 15 de febrer, 18.00 hores. Escorxador

Dos venedors ambulants ens expliquen la història d’un bolet i un esquirol que per culpa d’una guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. Baobab és un homenatge a totes aquelles persones a qui la violència dels conflictes armats ha obligat a deixar la seua terra.

Camí a l’escola. Campi Qui Pugui Produccions. Dissabte, 14 de març, 18.00 hores. Escorxador

Inspirat en el documental Sur le chemin de l’école (2013), l’espectacle narra la història de tres germanes que s’han d’enfrontar diàriament amb una multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Una realitat per molts infants d’arreu del món, que són conscients que només l’educació els obrirà les portes a un futur millor. Part dels beneficis de l’espectacle es destinaran a l’associació Sur le chemin de l’école per assegurar l’escolarització en zones rurals i problemàtiques d’arreu del món.

Polzet. Zum-Zum Teatre. Dissabte, 21 març. 18.00 hores. Escorxador

Divertida per a infants, commovedora per a adults, (encara que potser resulti al contrari), presentem el conte a través de la relació d’un fill amb el seu pare. I és per això que aquest és un espectacle especialment ideat per a pares i fills, per a mares i filles (feu les combinacions que vulgueu). Segons diuen, els contes es van inventar per fer dormir els nens i despertar els adults, però… i si els pares fossin els nens i els fills els adults?

Italino Grand Hotel. Companyia La Tal. Dissabte, 4 d’abril. 18.00 hores. Escorxador

Qui renta els milers de llençols dels hotels? A l’últim soterrani de l’Italino Grand Hotel hi ha la bugaderia, on un personatge solitari renta, planxa i perfuma la roba de llit. Viu i somia entre llençols i amaga la solitud conversant amb les màquines i jugant amb la seua ombra.

Démodés. Leandre i Cia La Tal. Diumenge, 19 d’abril. 18.00 hores. Llotja

Tres pallassos feroçment tendres i desesperadament divertits. Un homenatge als antics pallassos de circ. Una tragicomèdia sobre la fi d’uns còmics, d’un imaginari col·lectiu. Tres personatges perduts, patètics, maldestres. Com a eco de riures passats. Accés gratuït per a tots els súpers que presentin el carnet Super3 (fins a un màxim de 4 entrades gratuïtes a taquilla) i que vagin acompanyats, mínim d’un adult, que adquireixi la seva entrada (preu general).

Escargots. Slow Olou. Dissabte, 16 de maig. 18.00 i 20.00 hores. Museu de l’Aigua de Lleida. Espectacle emmarcat en la Nit dels Museus 2020

Cada vegada que plou els passa. És normal, són mol·luscs gastròpodes i, ja se sap, amb la pluja els quatre tentacles es desperten i es veuen obligats a seguir l’instint: emprendre el viatge i arrossegar la conquilla. I com dos caragols -a poc a poc, com ha de ser- et deixen un rastre de baba sobre les sabates que se’t posa pels porus de la pell i se te n’encomana el bon humor i el surrealisme. Per cert, tots els animals que surten a l’espectacle són pura ficció, menys dos.

Els preus de les entrades per a aquests espectacles és de 10€, 6€, la reduïda i per als menors de 19 anys 50% de descompte. A més, hi ha un abonament ‘Menú familiar i tots públics’ que comprant entrades per a 5 espectacles l’entrada surt a un preu de 5€. Es pot consultar tota la informació a latemporadalleida.cat/abonaments i a les taquilles dels teatres de la Llotja i l’Escorxador.LaTemporada Lleida programa fins al maig 9 espectacles familiars i per a tots els públics