L’equip artístic de ‘Flamingos’, encapçalat pel seu director, coreògraf i ballarí, Albert Quesada, ha ofert aquest dijous un assaig obert al públic que s'ha completat amb un col·loqui amb els i les estudiants de l’Aula Municipal de Teatre i de la Dansa Estudi de Lleida. Un espectacle produït pel Mercat de les Flors de Barcelona, que es preestrenarà a Lleida aquest diumenge, 17 de març, a les 19.00 hores.

En la xerrada amb els estudiants, Quesada ha explicat que ‘Flamingos’ és un espectacle que vol apropar el flamenc a través de la dansa contemporánea. Una combinació de veu i moviment, que busca explotar aquest art des de moltes vessants diferents. A més, ha destacat que l’espai del Teatre de la Llotja, en el qual precisament aquest dies fan residència fins a la preestrena, és idoni per preparar aquest tipus d’espectacles.

Primera residència de dansa a Lleida

Cal recordar que Lleida acull aquesta setmana per primera vegada una residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors de Barcelona. Albert Quesada, ballarí i coreògraf, ha creat i dirigeix ‘Flamingos’, un espectacle de dansa sobre el món del flamenc i la seva complexitat amb l’objectiu de trobar l’origen mateix del moviment i del cant que culminarà amb l’estrena al Teatre de la Llotja de Lleida aquest diumenge, 17 de març, a les 19.00 hores.

Amb ‘Flamingos’ es vol descobrir el motor del flamenc i desplaçar-lo a altres cossos i a altres músiques per tal de generar un nou sentit. Aconseguir, al cap i a la fi, que la petita espurna que cadascú custodia dins seu es converteixi, finalment, en un gran incendi. Flamingos és el resultat de col·locar a Carmen Amaya al mig d'una escena de John Waters. L'impuls del flamenc per compartir l'interior de l'ànima humana es barreja amb la música, el vestuari i l'imaginari més pop. Quin és el nostre propi flamenc? Quina és la nostra música i quines danses convida a ballar? Els cossos, els desitjos, les pors i els referents es deixen contaminar per donar peu a una jam session plena de duende. Una juerga que s'allarga fins a la matinada on vuit intèrprets s'exposen i es despullen amb l'única voluntat de celebrar i de celebrar-se, amb moviments i cants que no deixen lloc ni al dubte ni a la incertesa. Això és així i no pot ser de cap altra manera.

Albert Quesada 

Amb aquesta nova creació Quesada torna a submergir-se en el món del flamenc i la seva complexitat. Flamingos vol traspassar els estereotips del flamenc des de la mirada de creador contemporani. El coreògraf és artista associat al Mercat de les Flors aquesta temporada.

Ballarí i coreògraf entre Barcelona i Brussel·les, Albert Quesada es va formar a MDT (Amsterdam) i PARTS (Brussel·les) després dels seus estudis de filosofia i d’enginyeria multimèdia a Barcelona. L’exploració i la traducció d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitació a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades se situa al cor del seu treball coreogràfic. Col·labora de manera habitual amb el coreògraf Thomas Hauert. Sota el nom de la companyia ACME, porta a terme molts projectes artístics, tan educatius com a escena. Al Mercat hem pogut veure alguns dels seus últims treballs: Wagner & Ligeti, Slow Sports i OneTwoThreeOneTwo.

Actualment Albert Quesada és coreògraf associat al Mercat de les Flors i ha estat convidat a crear la primera producció del projecte CÈL·LULA.

Més informació, vendra d’entrades i descomptes per a grups al web www.latemporadalleida.cat