'El Llibertí', amb Àngels Gonyalons i Abel Folk

Un vodevil filosòfic on es barreja veritat històrica i ficció teatral amb humor intel·ligent, aquest diumenge, 7 d'abril a les 19 hores

El Teatre de la Llotja de Lleida acollirà, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida la comèdia 'El Llibertí', produïda per Anexa i Pararam, dirigida per Joan Lluís Bozzo i protagonitzada per Àngels Gonyalons i Abel Folk. Aquest diumenge 7 d'abril, a les 19.00 hores, el públic podrá gaudir d'aquest vodevil filosòfic on es barrega veritat històrica i ficció teatral amb humor intel·ligent.

'El Llibetí' és escrita per Enric-Emmanuel Schmitt, un dels autors francesos contemporanis més llegits i representants del món. Es tracta d'una comèdia que, tot i està ambientada en el segle XVIII, planteja temes actuals com el masclisme i els rols del sexe predeterminat. La trama gira entorn de l'ètica de Diderot que es troba allotjat al pavelló de caça del seu amic el baró d'Holbach i rep l'encàrrec d'escriure com més aviat millor l'article sobre el concepte 'moral' per a l'Enciclopèdia. Però les constants interrupcions de quatre dones li faran encara més costosa la ja difícil i tasca de definir un concepte únic de 'moral'.

El preu és de 22€ l'entrada general i 26€ la reduïda. Tota la informació i compra d'entrades al web de LaTemporada Lleida.

Crítiques de l'obra:

''L’obra és un divertiment, fa riure, més aviat somriure, i incideix en els límits fràgils de la moral.  Diderot va ser un home contradictori, humà, intel·ligent, amb una vida força llarga per a l’època i un dels factòtums de L’Encyclopédie. És clar que per gaudir d’aquest Llibertí no fa falta saber història, el text té diferents nivells de lectura i d’interpretació''. Júlia Costa - Llegir en cas d'incendi.

''L’hora i quaranta minuts que dura “El Llibertí” (sense entreacte), passen ràpids, frescos i lleugers; entre l’ironia, la sensualitat i el sentit de l’humor característics d’aquest vodevil, potenciats encara més per la visió del director, ens identifiquem i empatitzem alguns més amb Diderot i d’altres més amb les seves acompanyants… o potser ens arribem a identificar amb pensaments i actuacions d’uns i altres, segons el moment o la frase que pronuncien''. Laia Ruiz - EspectáculosBcn.

5.4.2019
 

Add comment