La gira de la Producció Nacional de Circ farà parada a Lleida

La gira de la Producció Nacional de Circ farà parada a Lleida amb l’espectacle “Estat d’Emergència”. En el marc de la programació de Nadal de LaTemporada Lleida, el proper 27 de desembre, a les 19 hores, el Teatre de la Llotja acollirà un espectacle pensat per mostrar al públic, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se els i les joves artistes d’avui, i que ha acabat creant-se... en plena emergència sanitària.

No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc habituals, “Estat d’Emergència” s’ha convertit en una realitat. De fet, la pandèmia ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s’enfronten també els i les artistes: des del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de l’habitatge.

Les entrades ja estan a la venda a les taquilles del Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador, Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida. També es poden comprar online al web de LaTemporada Lleida. Els preus de les entrades són 12 €, la general; 10 €, la reduïda, i 6 € per als menors de 29 anys (aquest descompte només a taquilla amb acreditació de l'edat amb documentació oficial).

Apropar el circ a públics més amplis

Aquest dimecres, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha presidit la presentació de la gira de la Producció Nacional de Circ, juntament amb el director artístic de la Producció Nacional de Circ, Joan Ramon Graells, i el director del festival Grec, Cesc Casadesús.

Aquesta primera Producció Nacional de Circ és un projecte que s’integra dins les mesures establertes en el Pla d’Impuls del Circ 2019-2021, que ha preparat el Departament de Cultura en col·laboració amb l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El primer dels seus espectacles, Estat d’Emergència, va ser estrenat el passat mes de juliol al Festival Grec de Barcelona, i ara començarà una gira per tot Catalunya per promoure i donar suport a la creació circense actual de mitjà/gran format vinculada a creadors i artistes de Catalunya, amb l'objectiu de visibilitzar, compartir i apropar el circ a públics més amplis.

Creació sostenible

“Estat d’Emergència” aspira a ser una de les primeres produccions catalanes a planificar, gestionar, executar i avaluar la feina de forma conscient i responsable.  Els principis de sostenibilitat conformaran l’ADN de la proposta: la paritat dels artistes i  l’equip, els aspectes mediambientals, l’horitzontalitat, privilegis i desigualtats dels components de l’equip…

La gira d’”Estat d’Emergència” farà parada al: Teatre Margarida Xirgu (Badalona), Teatre Municipal El Jardí (Figueres), Teatre Municipal (Girona), Teatre de la Llotja (Lleida), Teatre Kursaal (Manresa), Teatre Principal (Olot), Teatre Principal (Sabadell),Teatre-Auditori (Sant Cugat del Vallès), Teatre Josep Maria de Sagarra (Santa Coloma de Gramenet),Teatre Auditori Felip Pedrell (Tortosa), Teatre L’Atlàntida (Vic), Atrium Viladecans (Viladecans), Cal Bolet (Vilafranca del Penedès), Teatre Principal (Vilanova i la Geltrú) i Fira Trapezi (Reus).

22.12.2020
 

Add comment