"Mare Terra" Cor de l'Orfeó Lleidatà

27 maig - 19:30h

Mare Terra és un espectacle del Cor de l’Orfeó Lleidatà que pretén ser un clam per la lluita pel canvi climàtic. El Cor és l'eix principal de l'espectacle, però també compta amb la participació dels cors infantils i joves de l’Orfeó, i amb la direcció escènica de Dani Coma.

L'espectacle, creat 100% a l'Orfeó, és un clam a favor de la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la música coral contemporània, veurem néixer i créixer la Terra i com l'ésser humà la destrueix a poc a poc. Finalment, les noves generacions ens donaran un cop de realitat per canviar el rumb del nostre planeta.

Amb la participació de tota la família Coral de l'Orfeó Lleidatà, Mare Terra fusiona diverses disciplines artístiques per crear un muntatge únic, innovador, espectacular i que apropa el cant coral a la societat actual.

Un dels valors de la Fundació Orfeó Lleidatà és el compromís amb el medi ambient, posant en valor el gran potencial transformador de la cultura per activar i inspirar un canvi en la societat cap a un futur sostenible.

Mostrar més

Durada: 01 hora 20 minuts

Directors

 Pol Pastor, director del Cor

Director musical, musicòleg i pianista, s'ha format a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Vienna Conservatorium en la vessant de la direcció coral i orquestral.

Dirigeix l'Orfeó Lleidatà i és responsable de la seva escola coral, així com de la orquestra simfònica. També és director titular de la Banda Simfònica de Terrassa, la Coral Xalesta de l'Hospitalet de Llobregat i docent al Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Ha dirigit la Banda del Conservatori Municipal de Barcelona, la Orquestra i la Banda Simfònica del Conservatori de Terrassa i és director convidat de la Oh!rquestra de Terrassa. Ha col·laborat com a director en diversos cors catalans com Bruckner Barcelona, Plèiade de Granollers i ha estat docent de música de cambra i pianista acompanyant al Conservatori de Terrassa.

 

Dani Coma, director escenogràfic

Dani Coma combina la direcció escènica amb les classes d’interpretació.

Director escènic del Concert de Sant Esteve del Palau de la Música els anys 2017, 2018 i 2019, així com de diferents espectacles amb el Cor Infantil i el Cor de Noies.

Mestre de l'assignatura d'Interpretació i Escena al Conservatori del Liceu, així com del Conservatori de Tarragona. També és mestre de l'Aula de Musical de l'EMM – Conservatori de Terrassa.

Direcció escènica i direcció d'actors del muntatge de FAMA el musical que es representa a la Sala Apolo de Barcelona i que viatja al Teatro EDP Gran Vía de Madrid.

Mestre formador dels Billy's i Michaels que actualment formen part del musical Billy Elliot que es representa al Teatre Victòria de Barcelona.

Director artístic de Nada es imposible d'El Mago Pop i de Nesi Brodway Edition, versió que s'està representant a Madrid a hores d’ara i que viatjarà a Broadway ben aviat.

Mestre d’Interpretació a l'Escola Coco Comin.

També és director habitual de la productora Viu el teatre amb diversos espectacles en gira per Espanya. Així mateix, és mestre de l’Acadèmia del Sol, escola de Teatre Musical del Teatre del Sol de Sabadell.

Creador i compositor del grup juvenil Macedònia també ha publicat un grapat de Cantates infantils amb Discmedi i Contes amb l'editorial Bellaterra Música.

Actualment, és un dels artistes que formen part del programa FLIPART de la Diputació de Barcelona.

Orfeó Lleidatà

 Fundat l’any 1861, amb més de 160 anys d’història, ha realitzat actuacions a Espanya, França, Itàlia, Andorra, Suïssa, Alemanya, Txèquia i Hongria.

El repertori del Cor és ben divers, passant per la música religiosa, la cançó popular, els musicals, així com obres simfònic-corals en col·laboració amb orquestres d’arreu del país. L’any 2011 va participar en l’acte institucional que organitza la Generalitat de Catalunya al Parc de la Ciutadella de Barcelona i a l’homenatge que va fer el Parlament de Catalunya a Pau Casals, amb motiu del 50è aniversari de la seva actuació a les Nacions Unides.

Entre les seves darreres produccions, destaca el Cant de les Estrelles d’Enric Granados conjuntament amb l’Orfeó Català a l’Auditori de Lleida i al Palau de la Música Catalana (2011), la Gran missa en Do Menor de Mozart (2015) amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, el Rèquiem de Fauré (2017) amb l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, el Carmina Burana de Carl Orff en el marc del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs al Teatre de La Llotja de Lleida (2018) i el Rèquiem de Mozart en homenatge a Lluís Virgili i Farrà al Teatre de la Llotja de Lleida (2019), tots dos amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. L’any 2021 va participar a la producció ‘Dancing Vivaldi’, una coproducció amb el PAR en Dansa de Terrassa i l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, que es va representar a La Factoria Cultural de Terrassa, al Teatre de la Llotja de Lleida, L’Atlàntida de Vic, el Kursaal de Manresa i al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

També cal destacar produccions de caire més innovador com Blanc (2013), En català si us plau (2014), Songs.cat (2017), Spiritual (2021 i 2022) o l’exitós Christmas.cat que ja han vist més de 9000 espectadors arreu del territori.

Actualment és cor resident al Teatre de la Llotja de Lleida.

 

 

Preus

  • Preu General 15 €

Destaquem

  • Descomptes(2358)
  • Comprar entrades(2937)
  • Abonaments(6701)
  • Packs teatre(1935)