Pep Tosar porta a Lleida ‘Federico García', un espectacle sobre la figura de Lorca

Aquest dissabte, 6 d’octubre, a les 20.30 hores, el Teatre de la Llotja acollirà aquesta proposta que, amb la guitarra flamenca, el cante i el baile, recorre en 10 capítols la vida del poeta.

Pep Tosar portarà a Lleida ‘Federico García’, un espectacle sobre la figura de Lorca. El Teatre de la Llotja acollirà, aquest dissabte, 6 d’octubre, a les 20.30 hores, una proposta que, amb la guitarra flamenca, el cante i el baile, recorre en 10 capítols la vida del poeta, des de la seva infantesa a Fuente Vaqueros fins al seu tràgic assassinat, l’any 1936.
Pep Tosar explora la dimensió humana del poeta a través d'aquest espectacle que integra poesia i testimoni, cant i ball flamenc, i imatge documental. L'espectacle descobreix universos desconeguts de Federico García Lorca i ofereix una guia formidable per entendre millor el poeta que va cantar a la vida i la mort amb la mateixa intensitat.

‘Federico García’ és una coproducció d’Oblideu-vos de Nosaltres i va ser estrenada al Grec 2015 Festival de Barcelona. És un espectacle que ha aconseguit unes grans crítiques ja que aconsegueix traspassar l’escenari i arribar al públic deixant petjada per la qualitat de la seva personalitat, potència, talent i rigor. Els crítics del portal Recomana.cat puntuen amb gairebé un 9 l’espectacle destacant, per exemple, en paraules de Francesc Masip “construeix un àgil viatge en tren per on desfilen entrevistes a bons coneixedors de l’obra del poeta, inclosa l’ancianíssima neboda que encara recorda les cançons que li ensenyava el tiet; i s’intercalen paraules i reflexions d’altres que el van conèixer i freqüentar, amb fotos i films de l’època, per dibuixar un recorregut intens i novedós. Defuig allò més conegut i desvetlla els escrits menys transitats: cartes, articles, conferències, que configuren el pensament artístic de Federico”.

El preu per a aquest espectacle és de 20€ l’entrada general, 16€ la reduïda i 50% de descompte per als menors de 29 anys.

Les entrades i els abonaments estan a la venda a www.latemporadalleida.cat, la taquilla del Teatre de la Llotja i a l’Oficina de Turisme de Lleida (c/ Major, 31 bis).

4.10.2018
 

Add comment