Veus que no veus

Veus que no veusCia. Pepa Plana

14 març - 19h

Durada: 1h 15m

Ens posem les ulleres liles per revisitar els números clàssics dels pallassos.

Versió femenina de les anomenades “entrades clàssiques”, els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. D’una banda, i com a pallassa augusta, la Pepa Plana. De l’altra, en el rol de pallassa blanca, la Noël Olivé. Com canvien i quin significat prenen quan es juguen des de dos pallasses en comptes de dos pallassos? La companyia de Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa i ara presenta els números circenses més clàssics. Es tracta de riure? Sí, però no només d’això, sinó de parlar, jugar i, potser, mossegar.

No sembla ara pas un mal moment per arrencar una producció com aquesta. Ara que el paper de les dones a les arts escèniques està sota l'atenta mirada de l’opinió pública i que la societat reclama a les institucions que s’hi vagin posant. Sembla que sempre haurem de recordar que els patis de butaques majoritàriament estan ocupats per dones, per tant ja va sent hora que es tingui present.

 

Mostrar més

Durada: 1h 15m

Pallassa Augusta: Pepa Plana
Pallassa Blanca: Noël Olivé
Direcció: Joan Arqué
Escenografia: Xavier Erra
Assistència direcció: Inés García
Vestuari: Rosa Solé / Imma Ebjol
Coreografia: Roger Julià
Il•luminació: Yuri Plana
Música: Lluís Cartes
Música i veu a Tirallonga de monosíl•labs: Rosa Pou
Fotografia: Aureli Sendra / Tony Lara

Premi Zirkolika al Millor espectacle de circ 2019
Pepa Plana, premi Cultura de l’Associació Periòdica de Premsa en Català 2019
Espectacle candidat als Premios Max 2019 en la categoria d’actriu protagonista
Pepa Plana és Premi Nacional de Cultura 2014

“(Pepa Plana) parla de la desigualtat que pateixen les dones des d’una òptica feminista, però no es queda en la superficialitat sinó que hi aprofundeix i acusa amb noms i cognoms persones que han fet declaracions masclistes. També explica acudits sexistes perquè es mirin al mirall aquells qui els fan córrer i repassa la llarguíssima col•lecció d’insults que reben les dones. (...) La versió en clau femenina de dues de les entrades més clàssiques del circ és una de les grans novetats de l’espectacle i un homenatge a les àvies que no van poder ser pallasses. Plana i Olivé ofereixen una meravellosa interpretació.” Marcel Barrera, Recomana

Preus

  • Preu Amic/Redüit 10 €
  • Preu Menors 29 6 €
  • Preu General 12 €

Destaquem

  • Descomptes(2358)
  • Comprar entrades(2937)
  • Abonaments(6701)
  • Packs teatre(1935)