Dagoll Dagom torna al Teatre de la Llotja amb “Maremar”

Dagoll Dagom torna al Teatre de la Llotja amb “Maremar”. Després d’exhaurir les entrades en la seva darrera visita amb aquest gran espectacle, la companyia tornarà a actuar el 14 de febrer del 2020, a les 21.00 hores, en el marc de la programació de LaTemporada.

L'espectacle es basa en Pèricles, Príncep de Tir, de William Shakespeare, que, malgrat haver estat un dels grans èxits populars en vida de l'autor, és una de les seves obres menys conegudes.

L'obra està formada per una successió d'aventures, gairebé totes marineres, protagonitzades per l'heroi Pèricles que perd la seva dona Thaïsa després del naixement de la seva filla Marina en un vaixell enmig del mar davant de les costes de Grècia. Naufragis, tempestes, cossos que arriben exhaust a les platges, separacions familiars, bordells infames i pirates sanguinaris, es conjuren perquè el protagonista hagi de vagar errant per l'extrem nord-oriental de la Mediterrània: Mitilene, Efes, Antioquia, Tarsus, Pentàpolis... a la recerca de la seva família perduda; l'Odissea revisitada.

L'objectiu ha estat adaptar aquest drama a l'actualitat tot duent-lo al món desolat dels refugiats, les pasteres, els camps, els rescats, els voluntaris, els traficants de persones: Ulisses actuals que cerquen enmig del mar de la vida un lloc de refugi i d'escalf per a ells i les seves famílies.

Dins d'un plantejament auster però colpidor la companyia ha optat per portar la seva pròpia adaptació a un context poètic i emocional a través de les cançons de Lluís Llach, recreades a cappella per Andreu Gallén i de les coreografies d'Ariadna Peya. Paraula, Dansa i Cançó per recordar que encara hi ha esperança quan espera un món sencer, que és mentida que la mentida guanyi sempre a la bona gent.

Amb Maremar ha estat la primera vegada que la companyia s'enfronta a una creació partint d'un text de l'autor en els més de 44 anys d'història i, casualment, 40 anys després d'haver estrenat Antaviana i 30 de l’estrena de Mar i Cel.

Entrades a la venda

Ja estan a la venda les entrades per a aquest espectacle, que es poden comprar als webs de LaTemporada Lleida i Teatre de la Llotja, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida. El preu és de 26€ la general i 22€, la reduïda.

Funció escolar

Dagoll Dagom oferirà una funció escolar el mateix dia 14 de febrer del 2020, a les 11.00 hores. Hores d’ara ja hi ha inscrits més de 700 escolars que, després del musical, podran tenir l’oportunitat de fer un debat amb els actors i les actrius on podran conèixer la seva trajectòria i tots els detalls de la producció.

11.11.2019
 

Add comment