Entrades a la venda per als espectacles de tardor de LaTemporada d’arts escèniques i música de Lleida

L'Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre Municipal de l’Escorxador i el Teatre de la Llotja programen entre setembre i gener una cinquantena de propostes de teatre, familiar, música, dansa, màgia i circ

LaTemporada, la programació estable d’arts escèniques i música de Lleida, ha posat a la venda les entrades per als espectacles de la tardor. Entre els mesos de setembre i gener està previst que l’Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre Municipal de l’Escorxador i el Teatre de la Llotja acullin una cinquantena d’espectacles i concerts.

Així doncs, els tres equipaments municipals posen a l’abast dels lleidatans un ampli ventall de propostes artístiques de qualitat de productores capdavanteres i música de primer nivell, amb intèrprets de renom.

Una bona mostra de les darreres produccions d’arts escèniques

Produccions de T de Teatre i Dagoll Dagom, Atalaya, el Grec Festival 2019 de Barcelona, Teatre Romea, Focus o del Teatre Nacional de Catalunya, entre altres, així com obres i actors premiats en diferents certàmens passaran per Lleida aquesta propera temporada, tant pel Teatre Municipal de l’Escorxador com pel Teatre de la Llotja.

Noms propis com Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Carmen Gallardo, Joaquín Galán, Pere Arquillué, Albert Salazar, Joel Joan, Clara Altarriba, Mònica Luchetti, o Lola Herrera destaquen en la part teatral.

Sobresurten obres com La tendresa (Premi Max 2019 al millor espectacle de teatre, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2017 i Premi Valle-Inclán de Teatre), Rey Lear (va obtenir sis premis Lorca de Teatre andalús i la productora Atalaya és Premi Nacional de Teatre 2008), Jerusalem (estrenada al Grec 2019 Festival de Barcelona), Cinco horas con Mario amb Lola Herrera, A.K.A. – Also Known As (dos Premis Max 2019 a la millor autoria revelació i millor actor protagonista), Shirley Valentine de Focus, EscapeRoom amb Joel Joan, La rambla de les floristes del Teatre Nacional de Catalunya i Terra de voltors (una adaptació de la novel·la Dos taüts negres i dos de blancs de Pep Coll).

Música i músics d’alçada per a tots els públics

La nova programació de l’Auditori Municipal Enric Granados vol oferir una tardor plena d’activitats musicals diverses en el seu format i contingut.

Durant el mes de tardor l’Auditori ha programat un cicle de concerts amb grans orquestres que destaquen pel repertori que interpretaran i per la qualitat dels intèrprets.

El 4 d’octubre l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la batuta del prestigiós director Victor Pablo Pérez interpretaran la Simfonia del Nou Món de Dvorák juntament amb obres de Benjamin Britten, que homenatjarà la música popular catalana des de la muntanya de Montjuïc de la Barcelona del 1936. La inspiració de Pablo Sarasate encendrà el violí de Benjamin Schmid tot recorrent els virtuosos ritmes trencats d’una Carmen gitana de parla francesa i les seues col·legues d’ètnia gitana del melic d’Europa.

El 25 d’octubre l’Orquestra Simfònica Camera Musicae iniciarà el seu cicle anual de tres concerts de temporada a l’Auditori Municipal Enric Granados. En el primer dels concerts l’OCM i el seu director Tomas Grau ens interpretaran la Simfònia Tità de Mahler i el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn.

El 15 de desembre l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida interpretarà el brillant Messies de Handel amb intèrprets de reconeguda trajectòria com la soprano Marta Mathéu, la contralt Marta Infante, el tenor Jordi Casanova i Toni Marsol juntament amb el Cor de Cambra de l’Auditori Municipal Ernic Granados.

El 24 de gener de 2020 l’Orquestra Simfònica Camera Musicae sota la direcció del director convidat Gabor Takács-Nagy ens interpretaran la Pastoral de Beethoven per celebrar l’Any Beethoven que tindran com a eix central la figura del músic del qual l’any 2020 se celebren 250 anys del seu naixement.

La música moderna també hi és present a la nova temporada tardor 2019 de l’Auditori amb tres concerts.

El dijous, 3 d’octubre el el pianista i compositor Lluís Capdevila presenta el seu últim àlbum Cinemàtic Ràdio amb composicions pròpies que evoquen el cinema i adreçades a un públic ampli.

La banda de percussió ibèrica Coetus ens visitaran el 18 d’octubre i ens presentaran el seu últim disc De Banda a Banda juntament amb Carles Dènia.

Coetus, la banda de percussió ibèrica, celebra més de 10 anys de trajectòria amb la presentació del seu tercer treball discogràfic, De banda a banda, juntament amb Carles Dénia. L’orquestra de percussió evoluciona des de la recuperació del patrimoni musical de la Península Ibèrica cap a noves sonoritats i fronteres musicals. Coetus reinterpreta, a través de l’habitual posada en escena festiva i de gran format, amb 18 músics sobre l’escenari dirigits per Aleix Tobias, aquesta herència musical anònima que fa viure el públic de cara al passat, d'esquenes al futur i amb els peus al present.

Per últim, el pianista Antoni Tolmos ens presentarà el seu últim disc l’11 de desembre Boleros i cançons d’amor en la versió més personal i jazzística del pianista Antoni Tolmos. Melodies que han marcat la història de la música melòdica del segle XX com Dos gardenias, Solamente una vez o Esta tarde vi llover en un concert íntim i especial que convida a viatjar en el temps.

Pel que fa a la música, l’Auditori i la Llotja es convertiran en escenaris de propostes ben diverses. L’Auditori acollirà els concerts de les Orquestres Simfòniques del Vallès, Camera Musicae i la Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Quartet Teixidor i el pianista Antoni Tolmos, entre molts altres. Per la seva banda, el Teatre de la Llotja acollirà dos concerts d’alçada amb cantants del panorama català que estan tenint molt d’èxit com són Manel i Joan Dausà.

Propostes familiars

En l’àmbit de les iniciatives destinades al públic familiar, els espais escènics lleidatans proposen espectacles com els festivals El més petit de tots (a la venda al mes de setembre) o el Festival Lleida Tardor Màgica al Teatre Municipal de l’Escorxador, el cicle de concerts familiars de l’Auditori Municipal Enric Granados, Hamelin de la companyia Xip Xap al Teatre Municipal Julieta Agustí i Amour de la companyia basca Marie de Jongh i El Pot Petit al Teatre de la Llotja.

El públic infantil i familiar també estaran ben representats amb el Cicle de Concerts Familiars de l’Auditori organitzat conjuntament amb l’Orfeó Lleidatà i amb la col·laboració de la Fundació Ibercaja.

En aquesta ocasió s’han programat espectacles familiars per als més menuts de la família.

El dissabte, 26 d’octubre els infants poden gaudir de l’espectacle familiar Cordes Grillades amb el grup Quartet Brossa i la Botzina que es presenten una interessant adaptació del conte d’Eric Carle.

El 9 de novembre el grup Sanfaina de Colors ens presenten Cabaret Patufet on la música, cançó, la poesia i les endevinalles hi seran ben presents.

El 18 de gener el Ballet de Barcelona ens presentaran l’espectacle de dansa Pere i el Llop inspirat amb el conte de Sergei Prokoviev amb l’objectiu que el més petits coneguin la dansa mitjançant un preciós conte.

Entrades a la venda a www.latemporadalleida.cat, abonaments a la venda a www.latemporadalleida.cat/abonaments i a les taquilles dels equipaments municipals (Llotja i Auditori) i a l’Oficina de Turisme de Lleida (c/ Major, 31 bis).

Per a aquesta temporada els abonaments són els següents:

ABONAMENTS TEATRE (*Cal comprar mínim un espectacle de cada preu per gaudir del preu d’abonament)

Preu A. Preu 26 € - Reduït 22 € - Abonament 20 €/entrada*

- La Tendresa. Divendres, 4 octubre 2019 - 21.00 h

- Rey Lear. Divendres, 25 octubre 2019 - 21.00 h

- Jerusalem. Dissabte, 9 novembre 2019 - 20.30 h

- Escape Room. Divendres, 13 desembre 2019 - 21.00 h

- La Rambla de les floristes. Diumenge, 19 gener 2020 - 19.00 h

- La fuerza del cariño. Diumenge, 26 gener 2020 - 19.00 h

Preu B. Preu 20 € - Reduït 16 € - Abonament 14 € / entrada *

- Cinco horas con Mario. Diumenge, 17 novembre 2019 - 19.00 h

- Shirley Valentine. Dissabte, 23 novembre 2019 - 20.30 h

Preu C. Preu 16 € - Reduït 12 € - Abonament 10 € / entrada *

- A.K.A. (Also Known As). Divendres, 29 novembre 2019 - 21.00 h

- Terra de voltors. Divendres, 31 gener 2020 - 21.00 h

ABONAMENT FAMILIARS NADAL

Els dos espectacles 10 €:

- Divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 desembre 2019 - 18.00 h - Espai 3 - durada: 1 h. teatre familiar - preu: 10 € / reduït: 6 € / abonament familiars Nadal 5 €. Hamelin. Xip Xap

- Dissabte, 4 gener 2020 - 18.00 h - Llotja - durada: 1 h. teatre familiar sense text - preu: 10 € / reduït: 6 € / abonament familiars Nadal 5 €. Amour. Marie de Jongh

ABONAMENTS AUDITORI

Abonament Grans Concerts (107 €):

- Simfonia del nou món amb l’OSV. 4 octubre

- Coetus, presenta de Banda a Banda.18 d’octubre

- Simfonia Tità de Mahler amb l’OCM. 25 octubre

- Messies de Händel amb l’OJC. 15 desembre

- Festival de Valsos i Danses amb l’OSV. 27 desembre

- La pastoral de Beethoven amb l’OCM. 24 gener.

Abonament OCM (69 €):

- Simfonia Tità de Mahler amb l’OCM. 25 octubre

- La pastoral de Beethoven amb l’OCM. 24 gener

- Gran Missa en Do menor de Mozart amb l’OCM. 21 març

Abonament Banda Municipal (15 €):

- Concert Santa Cecília. 17 novembre

- Adaptació Òpera Carmen. 22 desembre

- L’essència del Carib. 16 febrer

18.7.2019
 

Add comment