LaTemporada d’arts escèniques i música de Lleida aixeca el teló

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha acollit avui la roda de premsa de presentació oficial de LaTemporada, la programació estable d’arts escèniques i música de Lleida, que s’inicia el proper 29 de setembre, coincidint amb les Festes de Tardor. Entre els mesos de setembre i gener està previst que l’Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre Municipal de l’Escorxador i el Teatre de la Llotja acullin una seixantena d’espectacles i concerts.

La roda de premsa d’avui ha estat presidida pel paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant; el regidor de Festes i Joventut, Ignasi Amor; així com del director d’arts escèniques, Llorenç Corbella, i la directora de l’Auditori, Puri Terrado.

Pueyo ha destacat la bona programació que ofereix Lleida en els seus tres equipaments municipals que “demostra la vocació de capitalitat i lideratge que vol tenir la ciutat en coneixement i cultura perquè siguin elements d’atracció”. L’alcalde també ha posat de relleu les facilitats que posa la Paeria per aconseguir la complicitat del públic, tenint en compte el descompte del 50% en el preu de les entrades que tenen els joves menors de 29 anys, el conveni amb Escena 25 de la Generalitat que posa a disposició 550 entrades a preus que oscil·len entre els 5 i els 10€ i, també, l’Apropa Cultura, un programa socioeducatiu adreçat als usuaris a persones en risc d’exclusió social, així com tots els avantatges amb diferents carnets per tenir entrada reduïda als tres equipaments.

Per la seva banda, Rutllant ha agraït el suport de les empreses mecenes i patrocinadores per la seva contribució a la cultura de Lleida i a la programació que s’ofereix als tres equipaments.

Comença l’espectacle!

“Comença l’espectacle” és l’eslògan que acompanya la imatge de LaTemporada de tardor. A la campanya, l’estudi de disseny lleidatà SopaGraphics proposa una sèrie de fotografies iròniques on s’hi representen diverses maneres de destrossar un telèfon mòbil. Aquesta idea parteix de la locució que els espectadors poden sentir abans de cada funció - <<l’espectacle a="" apagueu="" de="" els="" punt="">> - i acaba esdevenint una invitació metafòrica a <> de la quotidianitat per <> a l’experiència única de gaudir de les arts escèniques i la música als equipaments de Lleida.</l’espectacle>

Tant el programador d’Arts Escèniques de Lleida, Llorenç Corbella, com la directora de l’Auditori, Puri Terrado, han fet referència a “la il·lusió” amb què s’han programat tots els espectacles de LaTemporada, amb l’objectiu que arribin al màxim nombre de públic.

Una bona mostra de les darreres produccions d’arts escèniques

Produccions de T de Teatre i Dagoll Dagom, Atalaya, el Grec Festival 2019 de Barcelona, Teatre Romea, Focus o del Teatre Nacional de Catalunya, entre altres, així com obres i actors premiats en diferents certàmens passaran per Lleida aquesta propera temporada, tant pel Teatre Municipal de l’Escorxador com pel Teatre de la Llotja.

Noms propis com Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Carmen Gallardo, Joaquín Galán, Pere Arquillué, Albert Salazar, Joel Joan, Clara Altarriba, Mònica Luchetti, o Lola Herrera destaquen en la part teatral.

Sobresurten obres com La tendresa (Premi Max 2019 al millor espectacle de teatre, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2017 i Premi Valle-Inclán de Teatre), Rey Lear (va obtenir sis premis Lorca de Teatre andalús i la productora Atalaya és Premi Nacional de Teatre 2008), Jerusalem (estrenada al Grec 2019 Festival de Barcelona), Cinco horas con Mario amb Lola Herrera,  A.K.A. – Also Known As (dos Premis Max 2019 a la millor autoria revelació i millor actor protagonista), Shirley Valentine de Focus, EscapeRoom amb Joel Joan, La rambla de les floristes del Teatre Nacional de Catalunya i Terra de voltors (una adaptació de la novel·la Dos taüts negres i dos de blancs Pep Coll).

Música i músics d’alçada per a tots els públics

La nova programació de l’Auditori Municipal Enric Granados vol oferir una tardor plena d’activitats musicals diverses en el seu format i contingut.

Durant el mes de tardor l’Auditori ha programat un cicle de concerts amb grans orquestres que destaquen pel repertori que interpretaran i per la qualitat dels intèrprets.

El 4 d’octubre l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la batuta del prestigiós director Victor Pablo Pérez interpretaran la Simfónia del Nou Món de Dvorák juntament amb obres de Benjamin Britten, que homenatjarà la música popular catalana des de la muntanya de Mont Juic de la Barcelona del 1936. La inspiració de Pablo Sarasate encendrà el violí de Benjamin Schmid tot recorrent els virtuosos ritmes trencats d’una Carmen gitana de parla francesa i les seues col·legues d’ètnia gitana del melic d’Europa.

El  26 d’octubre l’Orquestra Simfònica Camera Musicae iniciarà el seu cicle anual de tres concerts de temporada a l’Auditori Municipal Enric Granados.

En el primer dels concerts l’OCM i el seu director Tomas Grau ens interpretaran la Simfònia Tità de Mahler i el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn.

El 15 de desembre l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida interpretarà el brillant Messies de Handel amb intèrprets de reconeguda trajectòria com la soprano Marta Mathéu, la contralt Marta Infante, el tenor Jordi Casanova i Toni Marsol juntament amb el Cor de Cambra de l’Auditori Municipal Ernic Granados.

El 24 de gener de 2020 l’Orquestra Simfònica Camera Musicae sota la direcció del director convidat Gabor Takács-Nagy ens interpretaran la Pastoral de Beethoven per celebrar l’Any Beethoven que tindran com a eix central la figura del músic del qual l’any 2020 se celebren 250 anys del seu naixement.

La música modernatambé hi és present a la nova temporada tardor 2019 de l’Auditori amb tres concerts.

El dijous, 3 d’octubre el pianista i compositor Lluís Capdevila presenta el seu últim àlbum Cinemàtic Ràdioamb composicions pròpies que evoquen el cinema i adreçades a un públic ampli.

La banda de percussió ibèrica Coetusens visitaran  el 18 d’octubre i ens presentaran el seu últim disc De Banda a Banda juntament amb Carles Dènia.

Coetus, la banda de percussió ibèrica, celebra més de 10 anys de trajectòria amb la presentació del seu tercer treball discogràfic, De banda a banda, juntament amb Carles Dénia.  L’orquestra de percussió evoluciona des de la recuperació del patrimoni musical de la Península Ibèrica cap a noves sonoritats i fronteres musicals. Coetus reinterpreta, a través de l’habitual posada en escena festiva i de gran format, amb 18 músics sobre l’escenari dirigits per Aleix Tobias, aquesta herència musical anònima que fa viure el públic de cara al passat, d'esquenes al futur i amb els peus al present.

Per últim, el pianista Antoni Tolmos ens presentarà el seu últim disc l’11 de desembre  Boleros i cançons d’amoren la versió més personal i jazzística del pianista Antoni Tolmos. Melodies que han marcat la història de la música melòdica del segle XX com Dos gardenias, Solamente una vez o Esta tarde vi llover en un concert íntim i especial que convida a viatjar en el temps.

Pel que fa a la música, l’Auditori i la Llotja es convertiran en escenaris de propostes ben diverses. L’Auditori acollirà els concerts de les Orquestres Simfòniques del Vallès, Camera Musicae i la Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Quartet Teixidor i el pianista Antoni Tolmos, entre molts altres. Per la seva banda, el Teatre de la Llotja acollirà dos concerts d’alçada amb cantants del panorama català que estan tenint molt d’èxit com són Manel i Joan Dausà.

Propostes familiars

En l’àmbit de les iniciatives destinades al públic familiar, els espais escènics lleidatans proposen espectacles com els festivals El més petit de tots (a la venda al mes de setembre) o el Festival Lleida Tardor Màgica al Teatre Municipal de l’Escorxador, el cicle de concerts familiars de l’Auditori Municipal Enric Granados, Hamelin de la companyia Xip Xap al Teatre Municipal Julieta Agustí i Amour de la companyia basca Marie de Jongh i El Pot Petit al Teatre de la Llotja.

El públic infantil i familiar també estaran ben representats amb el Cicle de Concerts Familiars de l’Auditori organitzat conjuntament amb l’Orfeó Lleidatà i amb la col·laboració de la Fundació Ibercaja.

En aquesta ocasió s’han programat espectacles familiar als més menuts de la família.

El dissabte, 26 d’octubre els infants poden gaudir de l’espectacle familiar Cordes Grillades amb el grup  Quartet Brossa i la Botzina que es presenten una interessant adaptació del conte d’Eric Carle.

El 9 de novembre el grup Sanfaina de Colors ens presenten Cabaret Patufet on la música, cançó, la poesia i les endevinalles hi seran ben presents.

El 18 de gener el Ballet de Barcelona ens presentaran l’espectacle de dansa Pere i el Llop  inspirat amb el conte de Sergei Prokoviev amb l’objectiu que el més petits coneguin la dansa mitjançant un preciós conte.

Abonaments i entrades

Entrades a la venda a www.latemporadalleida.cat, abonaments a la venda a www.latemporadalleida.cat/abonaments i a les taquilles dels equipaments municipals (Llotja i Auditori) i a l’Oficina de Turisme de Lleida (c/ Major, 31 bis).

Per aquesta temporada els abonaments són els següents:

ABONAMENTS TEATRE (*Cal comprar mínim un espectacle de cada preu per gaudir del preu d’abonament)

Preu A. Preu 26 € - Reduït 22 € - Abonament 20 €/entrada*

-       La Tendresa. Divendres, 4 octubre 2019 - 21.00 h

-       Rey Lear. Divendres, 25 octubre 2019 - 21.00 h

-       Jerusalem. Dissabte, 9 novembre 2019 - 20.30 h

-       Escape Room. Divendres, 13 desembre 2019 - 21.00 h

-       La Rambla de les floristes. Diumenge, 19 gener 2020 - 19.00 h

-       La fuerza del cariño. Diumenge, 26 gener 2020 - 19.00 h

Preu B. Preu 20 € - Reduït 16 € - Abonament 14 € / entrada *

-       Cinco horas con Mario. Diumenge, 17 novembre 2019 - 19.00 h

-       Shirley Valentine. Dissabte, 23 novembre 2019 - 20.30 h

Preu C. Preu 16 € - Reduït 12 € - Abonament 10 € / entrada *

-       A.K.A. (Also Known As). Divendres, 29 novembre 2019 - 21.00 h

-       Terra de voltors. Divendres, 31 gener 2020 - 21.00 h

ABONAMENT FAMILIARS NADAL

Els dos espectacles 10 €:

-       Divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 desembre 2019 - 18.00 h - Espai 3 - durada: 1 h. teatre familiar - preu: 10 € / reduït: 6 € / abonament familiars Nadal 5 €

Hamelin. Xip Xap

-       Dissabte, 4 gener 2020 - 18.00 h - Llotja - durada: 1 h. teatre familiar sense text - preu: 10 € / reduït: 6 € / abonament familiars Nadal 5 €

Amour. Marie de Jongh

ABONAMENTS AUDITORI

Abonament Grans Concerts (107 €):

-       Simfonia del nou món amb l’OSV. 4 octubre

-       Coetus, presenta de Banda a Banda.18 d’octubre

-       Simfonia Tità de Mahler amb l’OCM. 26 octubre

-       Messies de Händel amb l’OJC. 15  desembre

-       Festival de Valsos i Danses amb l’OSV. 27  desembre

-       La pastoral de Beethoven  amb l’OCM. 24 gener.

Abonament OCM (69 €):

-       Simfonia Tità de Mahler amb l’OCM. 25 octubre

-       La pastoral de Beethoven  amb l’OCM. 24  gener

-       Gran Missa en Do menor de Mozart amb l’OCM. 21 març

Abonament Banda Municipal (15 €):

-       Concert Santa Cecília. 17 novembre

-       Adaptació Òpera Carmen. 22 desembre

-       L’essència del Carib. 16 febrer

24.9.2019
 

Add comment