'Flamingos' primera col·laboració del Mercat de les Flors i la Fundació Pública Teatre de la Llotja

Lleida acull la primera residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors

L'espectacle ‘Flamingos’, creat i dirigit pel coreògraf i ballarí Albert Quesada, s’estrenarà diumenge, 17 de març, al Teatre de la Llotja

Lleida acull aquesta setmana per primera vegada una residència de dansa d’una producció del Mercat de les Flors de Barcelona. Albert Quesada, ballarí i coreògraf, ha creat i dirigit ‘Flamingos’, un espectacle de dansa sobre el món del flamenc i la seva complexitat amb l’objectiu de trobar l’origen mateix del moviment i del cant que culminarà amb l’estrena al Teatre de la Llotja de Lleida aquest diumenge, 17 de març, a les 19.00 hores.

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat i la Cultura, Montse Parra, ha presidit aquest dimarts la presentació de Flamingos, acompanyada del director d’Arts Escèniques de Lleida, Llorenç Corbella; la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, i l’equip artístic de l’espectacle encapçalat pel coreògraf i ballarí Albert Quesada.

Amb ‘Flamingos’ es vol descobrir el motor del flamenc i desplaçar-lo a altres cossos i a altres músiques per tal de generar un nou sentit. Aconseguir, al cap i a la fi, que la petita espurna que cadascú custodia dins seu es converteixi, finalment, en un gran incendi. Flamingos és el resultat de col·locar a Carmen Amaya al mig d'una escena de John Waters. L'impuls del flamenc per compartir l'interior de l'ànima humana es barreja amb la música, el vestuari i l'imaginari més pop. Quin és el nostre propi flamenc? Quina és la nostra música i quines danses convida a ballar? Els cossos, els desitjos, les pors i els referents es deixen contaminar per donar peu a una jam session plena de duende. Una juerga que s'allarga fins a la matinada on vuit intèrprets s'exposen i es despullen amb l'única voluntat de celebrar i de celebrar-se, amb moviments i cants que no deixen lloc ni al dubte ni a la incertesa. Això és així i no pot ser de cap altra manera.

Albert Quesada 

Amb aquesta nova creació Quesada torna a submergir-se en el món del flamenc i la seva complexitat. Flamingos vol traspassar els estereotips del flamenc des de la mirada de creador contemporani. El coreògraf és artista associat al Mercat de les Flors aquesta temporada.

Ballarí i coreògraf entre Barcelona i Brussel·les, Albert Quesada es va formar a MDT (Amsterdam) i PARTS (Brussel·les) després dels seus estudis de filosofia i d’enginyeria multimèdia a Barcelona. L’exploració i la traducció d’estructures musicals i composicions en la coreografia i la invitació a l’espectador a percebre i escoltar les obres proposades se situa al cor del seu treball coreogràfic. Col·labora de manera habitual amb el coreògraf Thomas Hauert. Sota el nom de la companyia ACME, porta a terme molts projectes artístics, tan educatius com a escena. Al Mercat hem pogut veure alguns dels seus últims treballs: Wagner & Ligeti, Slow Sports i OneTwoThreeOneTwo.

Actualment Albert Quesada és coreògraf associat al Mercat de les Flors i ha estat convidat a crear la primera producció del projecte CÈL·LULA.

Assaig obert de ‘Flamingos’

L’equip artístic de ‘Flamingos’, encapçalat pel seu director, coreògraf i ballarí, Albert Quesada, ha ofert aquest dijous,14 de març, un assaig obert al públic que s'ha completat amb un col·loqui amb els i les estudiants de l’Aula Municipal de Teatre i de la Dansa Estudi de Lleida. Un espectacle produït pel Mercat de les Flors de Barcelona, que es preestrenarà a Lleida aquest diumenge, 17 de març, a les 19.00 hores.

En la xerrada amb els estudiants, Quesada ha explicat que ‘Flamingos’ és un espectacle que vol apropar el flamenc a través de la dansa contemporánia. Una combinació de veu i moviment, que busca explotar aquest art des de moltes vessants diferents. A més, ha destacat que l’espai del Teatre de la Llotja, en el qual precisament aquest dies fan residència fins a la preestrena, és idoni per preparar aquest tipus d’espectacles.

Preus:

Reduïda: 16€

Preu general: 20€

Més informació, venda d’entrades i descomptes per a grups al web www.latemporadalleida.cat

14.3.2019
 

Add comment